Mijn naam is Joke Heusinkveld. Ik ben getrouwd en (pleeg)moeder van vier kinderen. Sinds 1994 ben ik op diverse manieren betrokken bij het leven van mensen met een beperking en de gezinnen waar zij deel van uitmaken.

 

Mijn kennismaking met autisme

Na mijn opleiding hbo-verpleegkunde heb ik vier jaar als verpleegkundige/groepsleider gewerkt in een woonvorm voor kinderen met autisme. Hier ontstond mijn interesse in autisme. Vanaf die tijd heb ik steeds meer over autismespectrumstoornissen (ASS) geleerd.

 

Consulent

Van 2002 tot 2011 heb ik als consulent gewerkt bij een vereniging voor mensen met een beperking en mensen die bij hen betrokken zijn. Mijn werk bestond onder andere uit:

  • het ondersteunen van gezinnen waarin een kind een beperking had zoals autisme, een verstandelijke en/of lichamelijke beperking;
  • het begeleiden van oudergespreksgroepen, bijvoorbeeld ouders van een kind met ASS;
  • het begeleiden van partnergespreksgroepen voor partners van iemand met (een vermoeden van) ASS.

Contextuele hulpverlening

In 2009 heb ik de masteropleiding Contextuele Hulpverlening afgerond aan de Christelijke Hogeschool Ede. Ik raakte ervan onder de indruk hoe verbonden mensen met elkaar zijn. Daarom draag ik graag mijn steentje bij aan het sterker maken van relaties.

 

Christelijke achtergrond

Ik ben christen. Dit bepaalt mijn manier van werken en mijn kijk op mensen: ik benader mensen vanuit de gedachte dat ze geliefd zijn door God. Je bent waardevol zoals je bent, met je mogelijkheden en beperkingen. Zo sta ik in het leven.

Natuurlijk is iedereen welkom in mijn praktijk, met welke achtergrond dan ook.

Ik zal altijd proberen aan te sluiten bij jouw leef- en denkwereld.

joke-heusinkveld