Motivatie

Sinds 1994 ben ik op diverse manieren betrokken bij het leven van mensen met een beperking en de gezinnen waar zij deel van uitmaken. Ik heb gezien hoe we allemaal onze eigen weg zoeken, op onze eigen manier, op onze eigen tijd, in ons eigen tempo.

Ik ben ervan onder de indruk geraakt hoe verbonden mensen met elkaar zijn, vooral binnen families, en hoeveel invloed familierelaties op je hebben.

Ieder mens heeft het nodig én is het waard om zich geliefd te voelen. Daarom draag ik graag mijn steentje bij aan het sterker maken van relaties.

 

Veerkracht

Vaak werd ik geraakt door de geschiedenis van mensen die hun zorgen, verdriet, woede en verwarrende emoties met me deelden.

Net zo vaak trof mij de veerkracht van mensen, hun doorzettingsvermogen, hoop, verlangen en liefde. Ik zag mensen, met vallen en opstaan, leren hoe om te gaan met de beperking van zichzelf, een kind of een partner. Wat zijn mensen uniek en bijzonder!

 

Verbondenheid

Mensen zijn bedoeld om verbonden met anderen in het leven te staan.

De ouder-kindrelatie, met alle mooie en vervelende ervaringen, is de verbondenheid die je leven het meest beïnvloedt. Verbondenheid loopt als een rode draad door vorige, huidige en toekomstige generaties heen.

Verbonden zijn maakt je sterker, maar juist binnen familierelaties kun je ook te maken krijgen met problemen en teleurstellingen.

In mijn hulpverlening heb ik oog voor al die verschillende relaties en de invloed die ze op je hebben.

 

Zorg

Ieder mens heeft het in zich (en heeft het nódig!) om iets voor anderen te kunnen betekenen. Tegelijk heeft iedereen het nodig zorg te ontvangen van anderen.

Soms is het lastig de balans te vinden tussen geven en ontvangen. Hoe doe je dat wanneer je zelf een beperking hebt, of wanneer iemand uit je gezin extra zorg nodig heeft? Hoe vraag je om aandacht voor jou? En hoe bewaak je je grenzen?

Ik ga met je op zoek naar jouw weg en mogelijkheden.